Sunday, February 27, 2011

"nk jadi awek john smith boleh?"

yeahhhhhh!!!!
dah tgk i am number four!
mmg suggested muvi utk tgk
mcm aku penah post entry sbelom ni
muvi ni adalah antara 11-definitely-must-c-muvi utk tahun ni
"haiz, kopak duit aku, thn ni mmg byk citer best~huuuuuu!~"

~i am number four~
aku bg 4 stars okeh~
tak mnghampakan
ada gak 2-3 kali aku terkejut berok ala2 tgk citer antu
tp maseh buleh diterima akal segala aksi maksi di situ ye
i like action muvi okehhh
"aku mmg hopeless citer seram lagi paranormal ye"

citer dia cepat, tak meleret2, pastu plot dia cantek je susun
citer michael bay~ wut do u expect
sbgai pembuka tirai utk citer muvi aku tgk tahun ni
aku suggest muvi ni
100% puas ati

S U G G E S T E D

cerita-pendek muvi ini~ diolah secukup rasa oleh naddy

ada 9 aliens diletakkan kat bumi. tiap satu alien ada penjaga masing2~kira mcm guard yg kna make sure keselamatan tiap alien ni. 9 aliens ni ada superpower dan lama2 akan develop power jd maha power. depa ni kna smbunyik dr puak Mogs yg musnahkan planet depa dulu ni. pastu puak Mogs ni ligan depa sampai ke bumi n bunuh setiap alien ikut turutan. let say, number 1, number 2, number 3 dan seterusnya...xbleh tak ikut turutan, klu tak, tak jadi. tu yg puak Mogs ni dok buru depa sorg2. kira depa ni mcm pelarian, sat2 ja dok satu tempat. yg dah kna bunuh dek puak Mogs ni, number 1 sampai number 3. kira hero kita ni number 4~ blom lagi ye!
alien number4 ni nama john smith~ pindah p paradise ohio pastu jatuh chenta plak dgn satu awek fotografer ni kat tempat tu, demi chenta dia ni la, yg buat john ni tak mau lari dah, sanggup berdepan dgn puak Mogs tu. pastu, muncul plak number 6 from nowhere mai tulung dia. nk tau selanjutnya, p tgk....


hampa kna p tgk citer ni

p a s a l

1. a l e x p e t t y f e r
mcm pnah aku citer dlm entry aku sebelom ni psl mamat ni
"he's so torres~~~"
gila nk iras mamat nih!
tak tipu okehhh~
tak caya p tgk
1st babak dia rambut gelap, lpas dia lari p paradise ohio...skali dia kaler rambut~blonde abis ~pergh! ensem!~full stop

ensem kan...*wink

2.persona john smith
john smith a.k.a alex pettyfer dlm citer ni sgt charming okehh
kira beliau alien yg paling ensem kot antara semua aliens
huahua~
(tp ada lgi 4 org alien yg blom jupa, so consider c alex ni plg ensem la takat ni kan~ hehe!)
john smith ni pandai surfing, rajin buat homework plak tu
pastu ni plg best!
dia ni spesis yg jatuh chenta sekali ja seumur hidop...
maksudnya takkan chenta org lain lg dah once dah jupa the chosen one, waaaahhhhh!~
`terjatuh` berkali2
~mcm dianna agron, heroin citer ni...
sampai terbawak2 la jd gf c alex ni kat luar dek terkesima dgn ke'charming'an c alex ni
"chenta lokasi" la tuh....

ni masa first c sarah reveal c john ni ada superpower

sarah n john dating

3. superb s o u n d t r a c k
giler best semua lagu dlm muvi ni..
layan je even ada setengahnya mmg tak tau pon sapa nyanyi
ada satu masa rasa mcm tgk twilight pon ada
lagu dia berlatarbelakangkan panorama indah~sblom dijahanamkan oleh aliens ni
~ni list lagu dlm muvi ni

1. Radioactive - Kings of Leon
2. Tighten Up - The Black Keys
3. Rolling In The Deep - Adele
4. Somebody's Watching Me - Rockwell
5. Shelter - The Xx
6. Soldier On - The Temper Trap
7. Invented - Jimmy Eat World
8. Curfew - Beck
9. As She's Walking Away - Zac Brown Band
10. Letters From The Sky - Civil Twilight


4. number 6 yg hot
nk tgk beliau...
sila tonton muvi ini
beliau naek moto besar lg
pompuan cantek bwk parang naik moto besaq
mana mau cari?~

cool huh?~

5. byk aksi yg bkn main2
nk tgk satu sekolah jahanam, sila tgk ye
ngeh3x~
john smith ni ada byk kuasa, dia tak explore btoy2 lg tu yg mcm kekok mula2
~tapak tgn jd torchlite, buleh didih ayaq dgn rendam tgn ja, buleh unlocked pintu dgn kuasa minda, pastu buleh start engine keta tanpa guna kunci, buleh terbalekkan keta polis pakai kuasa yg kuar dr tapak tgn dia...
smua tu john smith yg buat, hehe!

tgn jd 'torchlite'

tgn leh terbalekkan keta polis

6. ada sequel lg lpas ni
kiranya kna tgk la, satgi terpinga2 plak tgk thn dpn
~i-am-number-four sequel~

t e r n g a n g a k o t t g k n a n t i



relax arr
a k u t g k t a k t e r n g a n g a m u l u t p o n . . . ~
okeh..aku tipoo

fut-note;
nk tgk lg skali, boleh?

wit luf

8 comments:

JIJI YU said...

muahah atangan jadi torch light..bagus ni nak wat pergi surau..ehee

~naddy~ said...

hehe!~baguih noh...takyah bajet bli bateri pas ni :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

jom tgk wayang dengan aku kat alor star mall hehehhe

(^^,)❤..

~naddy~ said...

jom!bila?....hmm, b4 5hb la kan, hehe!nnti xleh dating ngan hg dah..huhu!~

PeNgEmiS dUniA said...

best ye ? ni nk tgk ni

Hanis MY said...

ahaha lawak ah ayat last tu... wahh mcm best eh! teringin nk tgk.. kat cinema sini takde iklan apa2 pun nyampass i huhu takpe nanti suh kawan donlot...

~naddy~ said...

fadhli;best okehhhh~tak tipoo

~naddy~ said...

hanis; donlot, jgn tak donlot.:) pastu sure ternganga punya tgk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...