Monday, January 31, 2011

"oblong ke oblat?~~~"

punya tak tau nk mkn apa mlm ni..
pk punya pk...
kelipoq-kelipoq atas katil...
ok, set!
"nk p beli oblong kat cafe la satgi"~kata aku dlm hati
satgi buleh mkn sambil tgk GEMILANG
(nk tau cerita apa, klik kat situ)
janji dgn iati nk p beli skali dkt cafe
(mls nk drive punya psl..)
skali...singgah kat bilik linda...
"u... td i p dah tgk, makcik kedai beger tu tutup awal ari ni..."~katanya linda
hmm, nmpk gayanya,
terpaksalah drive jgk p cari oblong...adesss!~
time bdk2 balik cuti raya cina nih la byk kedai tutup awal
smua pakat nk raya..walhal lmbt lg kot nk rayanya, haiz!~
oih, seb baek aku balik raya cina nih :)
klu tak, ada la jgk masuk paper "student kebulur dek kerna kedai tutup"

ni la rupanya oblong beger yg kami order...
~ o b l o n g d a g i n g s p e c i a l ~


mcm lain kan...
selalu aku mkn mcm kat dl gmbr tu...
oblong yg jenis lonjong
nama pon obLONG...long-JONG la kan

agaknya yg kami mkn mlm ni ob-LAT...
psl bntuk dia bulat?~
tak kisah la bentuk lagu mana, lapar punya psl, bedal ja la...
bismillahirrahmanirahim....ngap!~~~

fut-note;
1.mcm biasa, kami tgk gemilang sambil xsudah2 dok puji khabir bhatia..."pandainya dia amek shot, canteknya"
2.knyang nk mampus mkn ob-LAT...punya la heaven!
3.bilik tv kosong dek kerna ramai yg dah balik kg...bagus seh!~konkerrrrrr,ngeh3x!~~~

wit luf

20 comments:

iati blush said...

love tis entry!hahahahahha, mmg la oBLat yg kite mkn td!!ape2 pun knyang....;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ohh burger rupanya... tengok tajuk tadi.. akak ingatkan jenama kanta lekap.

.:padie_eyla:. said...

oblong ngan buger ape beza dia.? hohoh. *.*

♥cik cahya♥ said...

laorh burger rupanya. lapar la perut ni. hoho ;D

~naddy~ said...

iati dear;hehe! itu la..oblong ke oblat, janji sedap noh! :)

~naddy~ said...

akak mirror; hehe! mana plak jenama contact lens...mknn ni akak, mknn!huhu~

~naddy~ said...

eyla;ada bezanya...oblong dia panjang mcm prosperity tu. beger tu pakai roti bulat mcm kat mcD tu ;big mac, doublecheese...tp rasa oblong ni best psl daging dia lg padat...try la. herga rm4.50-rm5. agak2 pokai nk mkn mcd prosperity yg berbelas hengget tu, mkn oblong je lah ye

~naddy~ said...

cik cahya;oblong beger...sejenis beger la ni..tp pakai roti panjang :)

Lynn Rahman said...

sedapnyeee oblat. hikhik.

AIMAN said...

oblat the best. hehe

hamzah ian said...

sedapnya gmbr ni... waaaa...


rasa nk makan... waa

aqish basir said...

mak haiiii
megeliur qi stengok!!!!!!!!!!!

oblong satu!!!!!!!!1

~naddy~ said...

lynn; sdap giler...xtipoo!

~naddy~ said...

aiman; oblat mmg terbaek :)

~naddy~ said...

hamzah ian; sedap kan...sila try! tgk n mkn~feeling berbeza

~naddy~ said...

aqish;siaaaappp!!!!~amik kat kaunter :)

Hanis MY said...

bestnyaa tak pernah tgk seblum ni mesti dap....

Yellow LEOpard said...

erkk, tibe2 lapa lah..blanje satu

~naddy~ said...

hanis; oblong ni mmg popular kat belah utara nih, tp kat s.alam rasanya dah sampai dah, sedap...mmg sedap! prosperity ala2 malaysia

~naddy~ said...

leo;tiba2 lapa? biar lapar betol baru buleh belanja, hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...