Thursday, January 20, 2011

"how guys flirt..."

halooooo~~~slm bersiaran, bersama sy lg dlm rancangannnnn 'ayuh analyze!',
hehe! mode mcm ada rncangan sndiri plak "(tak bleh belah)

sesaja aku post entry ni mcm mana seorg lelaki itu bleh dikatakan sbg sedang mengorat n sedang jatuh gaung je mcm gayanya...(aku mmg xde keja nk buat ari ni kan, haha).
aku pnah post dlm ceritera yg aku karang 2 thn lalu...


sblom tu aku nk bgtau yg analisa2 ni bedasarkan kpd pemerhatian smata2, tiada kna-mngena dgn idop atau xidop...enjoy-de-merapuness *wink

HOW GUYS FLIRT?~~~

1. Dia pandang kita banyak kali bila bertembung kat tengah jalan...even dah berjalan ke depan pun dia masih lagi pandang ke belakang nak pandang kita..


2. Dia bagi hint kat kita, tak kira la hint yang memang mencabar minda ataupun dia memang nak bagi kita fikir betulkah itu adalah hint sebenarnya..(juz played hitting!)


3. Dia yg start conversation…as if dia yg start tegor…walaupun kita memang tak suka dia tegor kita n he uses the first thing that pops into his head to start a conversation with you like “lawa baju ari ni..nice!”
~buat2 p la tegor mcm tu, untung2 ada balasan, hehe!

4. Dia tegur kengkawan kita dengan ramahnya dan nicely serta buat ayat pijak gajah tak mati, tapi klu dengan kita ayat-ayat membakar jiwa yang selalu keluar dari mulut dia. Kunun amik hati kengkawan kita, biar senang dia nak beli jiwa kita pulak, huhu!~

5. Dia cuba buat kita gelak dengan jenaka yang tak lawak, yg kununnya spontan lahir dr jiwa, tapi sebaliknya kita yang terluka dengan setiap kata2nya.

6. Dia sanggup temankan kita beli sumtin’ even dia memang ada bnda nk buat ari tu dengan his buddy (ni mmg kes nk beli jiwa ni...)


7. Suara dia bila bcakap dgn kita mcm nk bergadoh tambah2 bila ada kwn2 yang turut serta. Kunun tak pnah cakap baik dgn kita, tp sebaliknya his voice get softer when ever you 2 talk.


8. Kita hang up da phone, he called you back.. Until he said..”Ok, sweet dream ek” (sweet ke?)

9. Kamu dijemput skali bila dia and da geng outing...

10.Dia slalu tpon tapi bukan cakap mende pon..juz nk tanya mkn apa, sehat ke ari ni, buat apa and soalan-soalan remeh so on (mostly talk about nothing at all)


11.Dia selalu tiru gelak kita, ok, you do laugh pretty loud. Dah ada org ckp mcm tu, lagi la kita gelak kuat, mmg tak smbunyik2 dah, hehe!


12.Dia ingat semua benda remeh mengenai kita – of coz bezday kita dia ingat, bnda2 kechik mcm baju apa pakai ari ni, shawls, and even words yang printed kat baju kita pun dia ingat, hurmmmm....

13.Kadang-kadang dia pandang straight ke dalam anak mata kita, n kita pun pura-pura tengok tempat lain. (bukan bermaksud tersipu2 malu k).


14.Dia seboleh-boleh nak tolong and pegang barang kita, contohnya buku, payung even kita nk melintas jalan or longkang pun seboleh-boleh dia nak tuntun kita. (haha! yg ni aku mmg tak sanggup nk letak, tp kna letak sbb xnak bias)


15.Last but not least, selalu surprisedkan kita dengan adegan-adegan yang tak tersangka-sangka. Contohnya baju yg kita pakai ari tu sedondon and kengkawan kita yang lain perasan akan sedondonan itu.OoooooMG!~

tu adalah sedikit sebanyak yg aku leh kumpulkan bedasarkan kpd pngalaman2 kwn aku
(aku ulangi, kwn2 aku...).
so tak tau lah sama ada ianya fakta ataupon auta semata.


hehe!~ klu xbetoy...
...
g.o.m.e.n.n.a.s.a.i

p/s: maybe lpas ni...HOW GIRLS FLIRT?~~~ :)



wit luf



5 comments:

sekamar rindu said...

salam..

singgah petang follow ur blog..

***112

Pumpkin Peroz said...

based on what i have been thru..

mmg..begini la care lelaki flirt..

menyakitkan hati n slowww nk mampssss..

so girls..zaman cyber ni..ape kater bukak langkah bunga silat duloo..

all the best~

~naddy~ said...

hehe! hint2 tu penting, tp klu dah lama n lembap sgt...tak tau nk ckp apa la kan

JIJI YU said...

ahah..aku tak bese ni wat benda2 camni..aku dok pikir kalo aku dah suke pompuan tu aku nak gitau die trus ok tak..takpon cakap kat die nak jumpe parent die je..

~naddy~ said...

jiji; lg ok la, skrg ni pompuan suka yg direct kot...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...