Thursday, January 20, 2011

"bekfes @da sardon"

dh ptg bru nk post entry psl bekfes, hehe!~ stress kan!~~~
xpe...ni sbg panduan if mai penang nk mkn bekfes sdp buleh p pekena kat medan selera kat taman sardon. nama pon cuti sempena thaipusam, nala bgn punya awal, semata2 nk p bekfes kat situ...klu p kul 10, alamatnya pekena lunch dah la. xdak dah sandwich, serabai, ns lemak smua. ada skali tu kami p kul 10...

"mak cik, serabai ada lg?"
"xdak dah nak oi"
"laaa...abis dah ka?awat awai sgt abis..."
"lain kali bgn awai skit klu nk mkn serabai..hehe!~"
dushhh!~~~tu dia, mak cik tu cop kami minah bgn lmbt...(_ _')
*baeklah makcik, nnti kami p awal naa.....sungguh! ari ni kami p awai, hehe!~
dapatla pekena bekfes sedap n fresh dr ladang...yippi~~~

tu dia, mmg best! roti jala cecah dgn gulai daging. roti jala dia berminyak skit tp kuah dia sedap. yg terbaek skali apom tu la, cecah dgn serawa...apom tu kwn aku kata adek beradek serabai...serabai kaler putih. ada gak serabai juai td, tp kami pekena apom plak kali nih. lain kali aku post bekfes lain yg trkenal kat sardon...mmg best mai sini, ada suasana melayu lg kat sini. kat penang ni mana lg nk cr medan selera yg ada lg kita dok nmpk org melayu p bekfes ramai2, aku xtau tmpt lain, yg aku tau org melayu kot belah ni mmg suka mai sini la. tp jgn pelik ada gak org cina, india mai sini. hehe!~~~

wit luf



10 comments:

qaqa said...

pegggghhh terliur,,, seriusss nak3 jugax...!

K.I.E.R.A said...

gaaa...wat saye lapar...

~naddy~ said...

hehe! siyes sedap...xtipoo!

tiyah said...

awat x pekena serabai??kat tmn tun sardon tu,serabai dia paling best!rupa apam tu macam serabai,tapi ada sedikit hangit..cayalah!!windu sama penang!!

~naddy~ said...

tiyah; aku suka lg apom kot, takpa nnti aku pekena serabai plak..hehe!

Deeyaudeen Sabri said...

nakkkkkkkkkkkkkkkk :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

eh eh eh, ada roti jala;)
nk jugak!!!!!

JIJI YU said...

erk..ni sarapn ek..banyak nye..

JIJI YU said...

erk..ni sarapn ek..banyak nye..

~naddy~ said...

deen;nak , kna mai penang
fifiey;mesti ada punya
jiji; ko agak2 la, bkn aku sorg ni...aku mkn roti jala je, lain tu kwn aku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...