Sunday, January 23, 2011

"hooo!~i'm melting!~~~"

salam ke'panas'an~~~ hooo...panas giler penang. balik alor staq xdaklah panas mcm ni, still boleh cope lg, sampai ja penang ....hoooo~ manyak panas hoooo!~ lalu Pendang panas lit-lit, tp dekat Gurun nmpk awan2 mendung kelabu sama awan2 kandung ayaq hujan, seronok dah kita ni dlm keta..

"tu dia feroz, awan hitam nuh, nk hujan...sejuk la skit bumi nih"
" tu dia...nuh gunung jerai, nmpk dak awan hitam dah tutup matahari?
satgi hujan la ni, xlama dah ni..."

nala....ingat hujan lebat...sekali ada la kot 2-3 titik menitik atas cermin keta...
aku beria pasang wiper..isk isk!~(_ _')
1st time la dlm idop aku sbg driver, co-pilot, drifter (abaikan perkataan selepas driver), sambil drive, sambil pgg tudung cover muka sebelah kanan, panas terik gila~ terbakaq pipi gebu aku yg tak berapa nk cerah ni... :(
dah la panas kan, keta plak bersimpang siur lalu, lg skali terbakaq jiwa psl xleh potong...huuu, keta lama, enjin lambat pikup~sian keta mewah blkg dok bg spotlite tinggi kat aku...aku tau mesti dia kata...

"tepilah! keta mewah aku nk lalu! xsedaq diri, dah tau lembap, dokkk nk potong...
dok lane kiri dah la"

....okehhh, aku tipoo, aku reka ja ayat tu....

masuk ja jambatan pulau pinang, keta byk gila...hari ahad kot, mmg la byk keta masuk penang, esok keja, haizzzz...okess bersabar lah duhai hati.
sampai jugak la usm, dalam sehot-hot penang tu, sampai ke sudah takde hujan mahupon setitik air yg membasahi bumi penang, kemarau sungguh! aku plak yg naik hot, adessss~

tiba2 aku sedar diri, dlm dok hot2 nih, hot lg kot api neraka kat akhirat tu. hangat skit camni pon tak tahan camna nk tahan api neraka... (mode insaf)

Baginda Rasulullah saw bersabda yg bermaksud:
" Panas api yang kamu nyalakan di dunia ini (termasuk matahari) hanya
se per tujuh puluh daripada panasnya api neraka di akhirat. Andai kata
sedikit sahaja jatuh di dunia, nescaya mendidih air di laut kerana bahang
kepanasannya".

fut-note;
"Ya Allah! Engkau telah memberi kami rasa kepanasan di dunia ini, oleh itu janganlah Engkau seksa kami di akhirat kelak.." amin~~~

wit luf


13 comments:

kamarukom said...

wahh..bgus last tu sbb ade selit islamic~ jgn panas2 ye kak ;p

~naddy~ said...

panas kena buat apa?kna amik ayaq sem-bah-yang. betol...hehe

JIJI YU said...

tu br panas atas dunia...

~naddy~ said...

betol tu incek jiji, tak syak lg :)

BlueberrY CheesE said...

hik3..insaf juger=))

Pumpkin Peroz said...

something amiss..

hey, where's the part when i make that kung fu move to protect from the ray of light..

hiyakkkkk!!~

~naddy~ said...

alhamdullillah~~:)

~naddy~ said...

feroz; haha!~i lupa nk masukkan...maybe tak terkesan sgt action u td, tu yg lupa.haha!gomen~tgn hg cute sgt, xmampu nk cover panas kat muka aku

aqish basir said...

panas api neraka mmg tak boleh jangka

awk panas2 dulu tak pe..jgn panas kat sne

-)

asybedazzle said...

amin amin. :) kalau kita sejuk, nak panas. kalau kita panas nk sejuk. hehe.

~naddy~ said...

aqish; heee~ betol tu, redha kan je panas terlampau di dunia nih :)
asybedazzle; manusia tak pnah puas ati kan...:)

Amni said...

kalau nak banding kan... dulu tak de la panas macam skang ni kan? skang ni panas dia macam menggigit kulit lak.. kejap je boleh terbakar kulit... errr...

~naddy~ said...

haah, skrg ni kuar bilik kna pakai sunblock, hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...