Monday, January 10, 2011

"set B ye~~~utk 5 org"

salam smua! okeh, rasa hepi nih psl kenyang bru balik dr mkn. manusia ni mmg kan, bila rasa kenyang, apa pon xpa...cuba klu tgh lapar, org tnya soalan pon rasa nk telan. hehe~gomen nasai. lately, kat penang mcm dah takde kdai mkn plak rasanya...asik kedai yg sama je tiap kali nk mkn. buleh kira dgn jari ja kedai yg aku n geng terjah tiap kali nk brekfes, lunch n dinner.

snarai kedai-mkn-slalu-lepak;
1.awet muda
2.'hijau' a.k.a kafe hakimi
3.liverpool
4.mak minah
5.smile
6.pak hussein
7. saadon
8..tesco...(nak jugak...hehe!)

yg itu la kami dok rotate tiap kali kuar mkn..pot-tegar!

tp mlm ni, kami p pak hussin tomyam kat area sg. ara. jupa nawwa, member iati kat situ. beliau dah nk pulang ke kg halaman, nk settle down kat sana...so kira celebrate beliau dulu. huuu, sedeynya! kurg membe kat tanah penang ni. adehhh~

nak d-pendekkn cerita...
pak hussin tomyam ni mmg terkenal la dgn tomyam dia, service dia tiptop n sedap. luas la restauren dia, buleh muat 200 org satu2 masa. kami pesan set B ; siakap rasa + sayur kailan + kerabu sotong + tomyam campur + 1 jag air mata kucing (byk gila buat mata kucing!!siyes!)
.

tomyam campur ; pekat, likat, pedas, cukup rasa, ada 2-3 ekor udg bsr, ayam, sotong. ok la..nk mkn 5 org.
kerabu sotong ; 1st time try, agak kureng skit..hmm, buleh la..maybe next time leh try kerabu mangga.
kailan goreng ; komen -sedap!sayur, nk komen camna lg ye tak, hehe!~
siakap sweet sour ; best, garing ikan dia...i like~ . saiz sederhana bsr. tgl kpala ja td, tu pon feroz kekah sungguh2.
ayaq mata kucing ; terbaek!!!~ suggested~

terliur tak?~tak? tipu....dah menitik kot, sapu nuh, nk jatuh dah tu..:)
hehe~ me, iati n feroz celebret nawwa n najwa

*nk p lg, kami ni try bnda lain lg, sedap!~

wit luf




6 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

nanti kita pi makan kat sala klasik na

hehehhehehe

~naddy~ said...

okessss~~~dapp ah! hehe!~

aqish basir said...

sedap nye
mahal tak nad?

~naddy~ said...

sedapppp aqish! tak mahal lah..
setB yg kami mkn tu rm50 - 4 lauk n 1 jag ayaq, kira ok lah. p 5 org, sorg 10 ja...:) ala...nk mkn skali-skala..heee~

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Laponya tengok tomyam tu dik...lahaii..

~naddy~ said...

akak, mmg sedap pon, leh try klu singgah penang...hehe!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...