Sunday, November 21, 2010

"wut-a-smile...."

smlm kul 10.00pm, g shahab perdana antar adik aku naik bas ke seremban..kuar awal takut jem tgh jln...terpaksa la tglkan shout award kt 8tv. skali, TERsampai awal...nak xnak, duduk dlm keta dulu, punya ramai org, sampai parking pon xde, biasala sabtu mlm. seb baik ada 1 yg kosong, jauh la tp.
"xpala kak, hg ltak ja, satgi org lain amik, hg nk ltak keta kat mana" adik aku bersora stelah nmpk aku mcm xmau parking situ...jauh tuh!!!.
last2, amik jgk. dok la kami 2 org dlm keta dkt 30 minit gak sambil dgr fly.fm(shout award). bas dia 10.45.dlm dok hot psl xlarat nk tgu(even e-con~ cejuk!), ada la 2 org lalu dpn keta aku - si anak dgn ayah si anak...

dialog aku dgn adik aku;

aku: ish, awat la jam ni xgerak ni.dr td 10.15..xlarat nk tgu dah aih!
adik aku: klu tgu kat sana pon bkn ada tmpt duduk, dok sini la...ada e-con!
aku:hmm...cejuk!~~~(ha!time ni babak d atas tu)
si anak melemparkan senyuman, comey sungguh! aku senyum balik...
adik aku: weh, kwn hg ka?
aku: (eh, kwn aku ka?).....dak.....
adik aku:abih tu, hg senyum balik?
aku: xsalah aih! hg xnmpk dia senyum tulus ikhlas tu, senyum sampai xnmpk mata tu. satgi xsenyum balik, gila-sombong!
.................

huih! agak2 la xmoh snyum balik..klu dh bdk tu snyum mcm nih...

*gila-lah!~~~senyum mmbunuh ni!
*luf u jang geun suk, xoxo!

d truth is...

some people say...
"Smiling is infectious, you catch it like the flu..."

me, myself experienced it ...
"When someone smiled at me today, I started smiling too..."
~unknown author

Tonite, a stranger totally cute n gojes gave me one smile.
It might be the only sunshine i see all day...:)
huahuahua~~~

*smiling oso is contagious!!!~ quote by me

facts 'bout smiling;

It takes more energy to frown than to smile this may be because there are 37 muscles necessary to frown and 22 to smile.

When a person studies laughter they are known as a ‘gelotologist’.

There are over 18 different types of smiles that are used in a variety of social situations. For instance, people can use a smile to say a hello, and they can also use a different type of smile to show their understanding of a particular situation.



Smiling releases endorphins and make us feel better, even when you fake a smile you can feel better.

apa yg aku nk ckp sebenarnya bila org senyum kat kita, kita kna senyum balik kat org tu, bkn luak pon nk senyum... mcm ni ha! :) kdg2 aku jd heran awat kita payah sgt nk senyum. mcm ada berlian dlm mulut, punya payah nk senyum. tp,jgnla senyum sorang2 plak, satgi kna cap gila plak. hehe!klu tanya budak kechik knapa kita senyum, nnti dia tulung jawab "senyum tu kan tanda sedekah". (buat malu je tnya, better jgn tnya). maka, senyum tu sedekah yg paling mudah, xperlu modal, xperlu penjamin, ianya 1 pelaburan, tau2 ja dah ada 'keuntungan'.

Rasulullah SAW pun ada bersabda : "senyum anda terhadap saudara anda adalah sedekah".

*aku rasa mamat senyum tu dah faham konsep senyum itu sedekah. alhamdullilah!~~~
*psl start dr senyum tu la, sampai skrg aku dok smile tak sudah...hehe! *wink

wit luf







3 comments:

Yellow LEOpard said...

haha..yup..leo x suke senyum..tp bile org len senyum kat kiter, teros kiter tersenyum balik.. :)

Betta sp said...

sy suka tgk muka org yg murah dgn senyuman :)

Balqis Azhar said...

olla2..blqis terbang dfri hawaii ..terjah , dan follow blogger2 malaysia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...