Monday, January 17, 2011

"jogging tanpa cabaran"

ari isnin...
monday blues...

peristiwa 1;
kul 9 g lab (awal la tu...) (_ _'') ~ mode ngantuk lg
dgn harapan smoga aku dpt buat eksperimen dgn jayanya...
kul 12.30 aku dh abis lab ~ sbb apa? tikus aku mampuih xtahan berapa jam
sedey ja rasa masa tu, aku n lab-met diam seribu bahasa seraya kami menutup suis respirator~ "alaa nad, mampuih dah...patut la kami cannulate takdak darah kuaq"
[cannulation - the insertion of cannula or tube into a vein or artery]

....aku diam....
....lab-met aku pon diam...
"innalillah~~~eh, kita buleh innalillah utk menatang ka..."
"buleh la kot...."~~~tgn pantas amik paper, balut si mati elok2, bungkus bwk masuk dlm freezer, tamat....

peristiwa 2;
kul 12.30 tgh hari, perut aku berbunyi minta diisi~~~"aku hanya mkn sejibik pisang yg aku beli mlm td, xdan nk buat oat pon...tp hebatbya pisang sumber potassium itu memberi daya tahan kekenyangan sampai kul 1, amat praktikal!"~ suggested utk pemalas bekfes n pemakan nasi tegar spt aku... aku ada bukti ok! nih baca ni...

"super-food-bananas have....
2x as many carbohydrates as an apple, (bg tenaga spnjg hari)
5x as much Vitamin A and iron and....
3x as much phosphorus.
fiber... (sapa ada masalah sembelit elok mkn)
a chemical called tryptophan – the same chemical that turkey contains. (helps the mind relax so you feel happier)
vitamin B6...(instead of taking pills during your monthly visitor, bananas can be a great help, siyes)
potassium and natural sugars. (boosted our brainpower, perbaiki circulatory system dlm badan kita, <>hebat, hebat!)

dialog2 biasa bila tiba time lunch~~~

feroz ;r we having lunch?

aku ; yup, tgu sat ar...
feroz ;hg, nk naik apa nih?
aku ;takpa, naik keta aku. aku on d way dah ni, tgu kat 24.(24 adalah kedai serbaguna dlm USM)
feroz ;ok, nnti aku inform iati
(semua dialog d atas adalah rentetan msg dan dsusuli panggilan)
~end up, kami ber3 naik keta iati setelah aku dgn jayanya dpt parking baek punya...
ha ha ha!~mode gelak besar sin-chan

#mkn kat awet muda, termasuk ari ni dah 3 kali aku mkn nasi dgn sup daging...rasa amat sehat sekali memandangkan aku demam tak reti nk kebah2...ari ni baek, esok dmm, esok baek, ari ni dmm balik. lupakan seketika ikan keli bakar yg menjadi pujaan, tumpukan kpd sup daging yg beraroma harum d tmbh dgn daun sup n oso bwg goreng tabur atas~walaa!~ aci try baru tau...

peristiwa 3;
mode mmg xmau kuar dah after balik lunch, panasnya mak aih!~gila sebentar memikirkan pencahayaan melampau ibarat matahari terpacak atas kpala. kdg2 rasa mcm edward cullen yg xleh kna cahaya matahari (mngade2 kan aku..huahua!). lately penang hot gila~ (ke byk dosa?) tutup tirai, kipas volume 5...fuhhhhhhh~ lega! sedang aku tdo2 ayam waktu ptg, tiba2 terkejut bangun lpas dgr bunyi tpon~melompat aku dr katil~ ces! panggilan yg mmbuatkan aku terpaksa menerpa ke meja n jwb tipon dlm keadaan separa sedar...(jwb bkn2 time bgn tdo adalah keburukan yg paling ketara utk seorg naddy, haizz!~). seb baek terbgn n dpt kesedaran yg maha...

minit pertama
...mandom...
silau cahaya dr sisi tingkap menyedarkan aku
adesss~lenguh!
.
.
.
...isk, xleh jd nih...
ayuh! bergerak!~
~baaaa...jogging!~
.
.
p bilik sebelah....

*wink, seb baek feroz xp lg...yippi!~

ni la xtvt after jogging tanpa cabaran~


pastu balik lalu basketball court ~
"sabut!..sabut!.." bkn aku yg kata...
"tu yg nk lalu sgt tuh"...ni bru aku kata
...beliau tersengih2

[sabut adalah secret admirer beliau]



*perasan tak aku n feroz pakai tudung kelepet, hehe!~imbasan nostalgia tol la..bak kata feroz "rasa mcm kat matrix" aku plak kata "rasa mcm kat uitm dulu", hehe!~

wit luf





6 comments:

JIJI YU said...

pokok tu amat menarik perhatian aku..

~naddy~ said...

pokok tu best giler kot..tiap kali lalu mesti aku tgkp gmbr.hehe!~

tulus sweet said...

macam mana jogging sambil pegang kamera ehh?huhu!

~naddy~ said...

hoho~~practise make perfect.
nk g jogging kna bwk cam, kot2 ada 'bnda' nk capture..hehe!

qaqa said...

hoho,, nice gmbo,,,
but as food sc student sy nasihat kan .. awak jge3x makan k,,
bukan pe,, makanan y kite makan mybe xda efect lam mase singkat.. but then... who knows, kan..
jaga k,,
less sugar.. n free sugar..
avoid cholestrol..
mencegah lebey bek dari mengubati

~naddy~ said...

hehe! baeklah cik qaqa..i will!
tp duduk d penang yg surga mknn nih, sukar utk tidak mngatakan tidak kpd mknn, hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...