Thursday, January 6, 2011

"frenship-never-tamat"

ari ni...specific skit..okeh pg td...tiba2 teringat zaman undergrad kat MSU dulu...owhhh aku rindu sama clan aku~semua gara2 misah tag aku skali utk post dia...huuu~rindu misah!~

penghuni apartment perdana, blok 1, umah bernombor 8-10...rindu bangat sama kamoooo!huuuu~ rindu gak dgn budak2 umah 6-13~hehe!~

ni la post dr misah....mgundang nostalgia!

masa kat s.alam aku duduk dgn 7 org budak pompuan yg sgt naif (ayat aku xleh belah, kan). taklah... 7 org budak pompuan yg sgt2 gojes n cantek! (wahhh!!! lg xleh belah kan, perasan!). penghuni umah 8-10 ; aku a.k.a naddy, izyang, mekna, jessica, wani, intan, nurul n husna. husna grad dulu, tp kami still duduk ber7, sbb xnak pengganti husna (poyo kan!). umah tu mmg byk knangan, dari azma n huda sempat duduk sminggu, ada hasnilia n misah yg slalu lepak kat umah, sampai la ke norlin n zach yg stay back 2-3 mlm time exam. mmg best sgt ingat2 masa tu, byk aktiviti2 sengal yg kami buat...contohnya~

~suka sgt buat sengal dgn izyang, adik bongsu 8-10~

ni warga 8-10 yg slalu aku ingat~~~ opps! gmbr wani ada kat bwh!

klasmet aku mmg terbaek~gila seronok kot, happening dr 1st sem sampai ke last sem. gaduh-kendian-baik-balik tu mmg telah la kan, asam garam la tu idop bergeng. nk p tgk wayang, shopping, mkn besar sampai la ke nk jawab exam mesti segerombolan n dlm dewan peksa mesti dok dekat2 (bkn tiru ye). ada bdk batch lain panggil geng aku ni 'geng kiah' gara2 zakeeyah yg ada dlm grup aku ini bising orgnya. lecturers mmg kenai sgt klu sebut 'geng kiah' gila otai kan.... :)

zaman 'gula' aku~
3 thn mn'gula'kan kehidupan~

byk perubahan yg brlaku bila kita dh graduated...aku sedar yg;
1. kwn2 smua dok jauh, ssh nk jupa dah skrg
2. masing2 dh bekeluarga, berkomitmen kerja n masa 'gula' dah abis
3. nk jupa , tegur pon dlm FB je la...xpon msg ala kadar
4. nk reunion? lg 5 thn kot, biar genap 10 thn
5. zaman belajar mmg best!( tu yg aku still blajar lg..ngeh3x!)


*hoh!~pesen tudung aku pon dah ubah...hehehe!~ dr bawal kpd shawl!~ heh

bak kata iklan ~"dunia dah maju, zaman dah berubah"

~~~
nnti aku nk citer psl kwn aku yg 'hilang' tiba2 dah 'tak hilang'....:)


wit luf






3 comments:

JIJI YU said...

entry ni mngingatkan aku ngn sahabat2 sclanku jugak...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kawan ku...

tahun 2010 rasa2 aku tak jumpa ang lagi kan....

yg kita makan2 kat alor mengkudu tu hujung tahun 2009

(^^,)

~naddy~ said...

jiji yu; klu anda teringatkn diorg, silalah call n msg tnda anda mngingati diorg. skurg2nya ada yg bertindak terlebih dahulu, hmm...pesanan ini utk diriku jg :)
cik yanie gebu; betol tu, tu sbb takde gmbr kita, huuuuu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...